Over ons

Welkom bij I am Recyled en leuk dat je een kijkje komt nemen op onze website. We zullen ons even aan je voorstellen. Wij zijn Nanda en Michiel en wij zijn samen met onze deelnemers van de dagbesteding het gezicht van I am Recycled alsook de makers van de producten in onze winkel.

I am Recycled is opgericht op 9 september 2012 en is gestart als een online winkel. Sinds 2016 hebben we onze eigen werkplaats/ winkel en deze is gevestigd op De Houtwerf, Hatertseweg 23, 6533AB in Nijmegen. Datzelfde jaar zijn wij ook gestart als (kleine-) zorgaanbieder in de regio Nijmegen en bieden dagbestedingsplekken aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Klik hier als je meer wilt weten over onze dagbestedingsplek.

Het idee achter I am Recycled is ontstaan door iets te willen doen aan het gemak waarmee spullen worden weggegooid. Veel van deze materialen zijn namelijk duurzaam en hebben een eigentijdse uitstraling. Door deze materialen opnieuw of op een andere manier te gebruiken ontstaan er unieke en bijzondere producten.

Wij hopen je graag te kunnen verrassen met onze handgemaakte producten! En ben je op zoek naar iets wat je niet kunt vinden op de site of wil je iets op maat gemaakt hebben: kom gerust langs als je in de buurt bent of bel of mail ons voor de mogelijkheden.

Graag tot ziens!

Hartelijke groetjes,

Michiel & Nanda & de rest van ons team

 

Nanda Wintjes (ontwerper & maker): “Ik voel mijzelf helemaal thuis binnen het concept van I am Recycled. Ik word omringd door inspirerende mensen met ieder hun eigen creativiteit en persoonlijkheid. Het is een mooie en leuke uitdaging om samen tot een bijzonder product te komen. Voor mij is het belangrijk dat een product iets uitstraalt, er iets van de maker in terug te vinden en te voelen is. Ik word er blij van wanneer ik in een omgeving ben met mooie spullen die dat uitstralen”.
Verder vind ik het een uitdaging om van hergebruikte materialen weer iets nieuws te creëren. Wanneer dit lukt geeft het een boost aan energie om weer met het volgende idee aan de slag te gaan. En ideeën zijn er nog genoeg!”

 

Michiel Player (ontwerper & maker): “Een afgedankt, versleten product of materialen om toveren tot iets nieuws, iets bruikbaars, functioneels is buitengewoon gaaf. Nog mooier is als wij hier onze klanten blij mee kunnen maken of ze gewoon kunnen inspireren. Daarnaast geeft het mij veel voldoening om dit samen te doen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (zoals dat zo normaliter gezegd wordt). Deze mooie mensen een kleinschalige werkplek kunnen bieden waar ze zich veilig en vertrouwd voelen en vooral zichzelf kunnen en mogen zijn. Hen kunnen inspireren en samen met hen mooie, unieke producten maken. Uiteindelijk zijn wij toch allemaal op zoek naar zinvolle relaties en een nuttige daginvulling.”

Heb je nog niet genoeg gelezen?

lees hier onze meest recente Blogs