Home » Dagbesteding

Banner I am Recycled

Creatieve en zinvolle dagbesteding

Kleinschalige dagbesteding • creatief en zinvol • veilig, vertrouwde en gezellige werkplek • jezelf mogen zijn • voldoende werkzaamheden

Er zijn dagbestedingsplekken beschikbaar, bel ons voor een kennismaking: 024-67 58 142

Begin 2016 zijn wij gestart als (kleine-) zorgaanbieder in de zorgregio Nijmegen* en bieden wij werkplekken aan voor dagbesteding in Nijmegen.

 

Hoe is het begonnen?

Eind 2015 hebben wij deelgenomen aan de openbare aanbesteding voor kleine zorgaanbieders, Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Per 1 januari 2016 hebben wij de gunning gekregen voor dagbesteding volwassenen. Het begon allemaal in 2012 met een online winkel, waar we handgemaakte, hippe en unieke producten wilden aanbieden. Hergebruik/duurzaamheid stonden centraal. En het liefst wilden we zo veel mogelijk samenwerken met kleine zelfstandigen/ontwerpers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor zijn we o.a. op zoek gegaan naar verschillende sociale werkplaatsen en hier hebben we een aantal jaren ook mee samengewerkt. Echter logistiek alsook de afwezigheid van ons tijdens het maken van de producten bleek echter toch vaak onhandig.

Nanda & Michiel I am Recycled
Dagbesteding begeleiders van I am Recycled, Nanda en Michiel

Lees hier meer over Nanda en Michiel

Eigen dagbestedingsplek

Zo is het idee ontstaan om zelf een plek voor dagbesteding te creëren. Wij zijn op zoek gegaan naar een mooie en geschikte ruimte om dit te kunnen realiseren. Deze hebben wij gevonden op de Berg en Dalseweg 295 te Nijmegen (het voormalig Montessori College), waar wij nu sinds mei ’16 zitten. Ons doel is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen om hun talenten te ontdekken, samen te werken, te inspireren en structuur en regelmaat aan te leren zodat ze uiteindelijk weer zelf gedeeltelijk/volledig mee kunnen draaien in onze uitdagende samenleving. Wij vinden het hierbij belangrijk om een gezellige, veilige, vertrouwde omgeving te creëren, waar mensen zich op hun gemak en vrij voelen. Door onze kleinschaligheid hebben wij voldoende tijd voor eenieder.

Ons team bestaat inmiddels uit 11 personen.

Dagbesteding I am Recycled NijmegenHet (bijna) voltallige I am Recycled team tijdens ons zomeruitje (graffiti workshop & BBQ)

Werkzaamheden binnen de dagbesteding

Wij proberen, samen met jou, passende werkzaamheden voor je te vinden (uiteraard binnen onze mogelijkheden). Een kleine greep uit de werkzaamheden die wij aanbieden:
• maken van houten (kleine) interieurproducten;
• maken van lichtgoed producten;
• maatwerkopdrachten voor klanten;
• oppimpen van oude meubels;
• inpakken en verzendklaar maken van bestellingen;
• fotograferen/filmen van producten;
• het maken van houten bierkratten voor de Karakter Brouwerij (www.jouwbier.nl), en Oersoep Brouwerij (www.oersoepbrouwerij.nl)

Met wie werken wij samen?

Wij werken in opdracht van de Gemeente Nijmegen

Logo Gemeente Nijmegen

Meer informatie over zorgaanbieders in regio Nijmegen kun je vinden via regiorijkvannijmegen.steunwijzer.nl

Steunwijzer Regio Rijk van Nijmegen

Wij zijn aangesloten bij klachtenportaalzorg.nl.

Klachtenportaal Zorg

Wij voldoen aan de HKZ KO norm/kwaliteitseisen, voor meer informatie over deze kwaliteitseisen: hkz.nl.

HKZ KO Gecertificeerd

 

 

*De volgende gemeenten behoren tot de zorgregio Nijmegen: Beuningen, Druten, Heumen, Groesbeek, Berg en Dal, Mook en Middelaar.

Vragen? Neem contact met ons op!

Neem gerust contact met ons op indien je vragen hebt of de mogelijkheden voor dagbesteding wilt bespreken. Bel 024-67 58 142 of stuur ons een e-mail: info@iamrecycled.nl (of gebruik het onderstaande contactformulier).