Creatieve en zinvolle dagbesteding

Lees hier welke voorzorgsmaatregelen wij getroffen hebben rondom het coronavirus

Kleinschalige dagbesteding • creatief en zinvol • veilig, vertrouwde en gezellige werkplek • jezelf mogen zijn • voldoende werkzaamheden

Er zijn momenteel geen dagbestedingsplekken beschikbaar

Begin 2016 zijn wij gestart als (kleine-) zorgaanbieder in de zorgregio Nijmegen* en bieden wij dagbestedingsplekken aan.

Hoe is het begonnen?

Eind 2015 hebben wij deelgenomen aan de openbare aanbesteding voor kleine zorgaanbieders, Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Per 1 januari 2016 hebben wij de gunning gekregen voor dagbesteding volwassenen. Het begon allemaal in 2012 met een online winkel, waar we handgemaakte, hippe en unieke producten wilden aanbieden. Hergebruik/duurzaamheid stonden centraal. En het liefst wilden we zo veel mogelijk samenwerken met kleine zelfstandigen/ontwerpers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor zijn we o.a. op zoek gegaan naar verschillende sociale werkplaatsen en hier hebben we een aantal jaren ook mee samengewerkt. Echter logistiek alsook de afwezigheid van ons tijdens het maken van de producten bleek echter toch vaak onhandig.

Eigen dagbestedingsplek

Zo is het idee ontstaan om zelf een plek voor dagbesteding te creëren. Wij zijn op zoek gegaan naar een mooie en geschikte ruimte om dit te kunnen realiseren. Deze hebben wij gevonden op De Houtwerf, Hatertseweg 23 in Nijmegen. Ons doel is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen om hun talenten te ontdekken, samen te werken, te inspireren en structuur en regelmaat aan te leren zodat ze uiteindelijk weer zelf gedeeltelijk/volledig mee kunnen draaien in onze uitdagende samenleving. Wij vinden het hierbij belangrijk om een gezellige, veilige, vertrouwde omgeving te creëren, waar mensen zich op hun gemak en vrij voelen. Door onze kleinschaligheid hebben wij voldoende tijd voor eenieder.

Werkzaamheden binnen de dagbesteding

Wij proberen, samen met jou, passende werkzaamheden voor je te vinden (uiteraard binnen onze mogelijkheden). Een kleine greep uit de werkzaamheden die wij aanbieden:
• maken van houten (kleine) interieurproducten;
• maken van lichtgoed producten;
• inpakken en verzendklaar maken van bestellingen;
• fotograferen van producten.

Vragen? Neem contact met ons op!

Neem gerust contact met ons op indien je vragen hebt of de mogelijkheden voor dagbesteding wilt bespreken. Bel 024-67 58 142 of stuur ons een e-mail: info@iamrecycled.nl

Met wie werken wij samen?

Wij werken in opdracht van de Gemeente Nijmegen

Logo Gemeente Nijmegen

Meer informatie over zorgaanbieders in regio Nijmegen kun je vinden via regiorijkvannijmegen.steunwijzer.nl

Wij zijn aangesloten bij klachtenportaalzorg.nl.

Klachtenportaal Zorg

Wij voldoen aan de HKZ KO norm/kwaliteitseisen, voor meer informatie over deze kwaliteitseisen: hkz.nl.

HKZ KO Gecertificeerd

*De volgende gemeenten behoren tot de zorgregio Nijmegen: Beuningen, Druten, Heumen, Groesbeek, Berg en Dal, Mook en Middelaar.