Maatwerk I am Recycled – Metalen Cactussen

Maatwerkopdracht voor DubbelDesign Interieur | Advies | Ontwerp | Realisatie
Ondanks dat wij deze maatwerkopdracht al enige tijd geleden hebben uitgevoerd leek het ons toch interessant genoeg om dit alsnog met jullie te delen. De reden hiervoor is dat wij ons steeds meer willen richten op maatwerk voor particulieren en bedrijven, lokaal maatwerk. Door onze maatwerkopdrachten met jullie te delen kunnen wij laten zien wat wij voor jou kunnen betekenen.
De opdrachtgever en de opdracht
Deze maatwerkopdracht hebben wij uitgevoerd voor DubbelDesign.com. De vraag was om voor één van hun klanten 3D cactussen van metaaldraad te maken voor een wanddecoratie in een kantoorpand. Deze 3D metalen cactussen zouden voor een wand cover met cactussen komen te staan. Je ziet deze metalen cactussen steeds vaker in de winkel als interieur decoratie echter deze cactussen zijn over het algemeen niet heel erg groot. Voor deze maatwerkopdracht zouden wij 3 verschillende type cactussen moeten maken elk 5 stuks met een afmeting van ongeveer 120 centimeter hoog. Dat zijn niet zomaar cactussen die je in je vensterbank neerzet.
Uitvoering maatwerk opdracht
I am Recycled Catcus Prototype 1 Wij zijn de uitdaging aangegaan. Dit alles start natuurlijk met onderzoek naar bestaande cactussen, hiervan zijn genoeg voorbeelden te vinden, en de zoektocht naar het juiste materiaal. Vervolgens aan de slag en gewoon uitproberen met veel vallen en opstaan. Je ziet dat de eerste versie (links) nog niet echt lijkt op een cactus. Het materiaal hebben wij gevonden bij een bekende bouwmarkt, namelijk binddraad (dik metaaldraad). Het nadeel van dit materiaal is dat het behoorlijk dik en stug is, erg lastig om te buigen zoals ook duidelijk te zien is bij het eerste prototype. Na veel oefenen en kapotte vingers (van het buigen) lukte het steeds beter, zelfs zo goed dat de klant tevreden was met het eerste resultaat. Na akkoord van de opdrachtgever konden wij aan de slag met de productie.   I am Recycled Cactus Prototypes Deze enorme cactussen namen wel enorm veel ruimte in beslag. 15 metalen cactussen van 120 centimeter groot en sommige minimaal 1 meter breed. Gelukkig hebben wij voldoende ruimte ter beschikking. I am Recycled Cactussen 1       I am Recycled Cactussen 2
Het eindresultaat
En hier het eindresultaat! Alle cactussen zijn door een professionele spuiterij voorzien van een mooie witte laag verf. Het resultaat is super gaaf. Wat vinden jullie hiervan? Laat gerust even iets weten in het opmerkingenveld onderaan deze blog. I am Recycled Cactussen eindresultaat 2 I am Recycled Cactussen eindresultaat Wij hebben een kleine greep van onze maatwerkopdrachten op in onze winkel geplaatst: klik hier Heb jijzelf een maatwerk verzoek, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op: Bellen: 024-67 58 142 Mailen: info@iamrecycled.nl Wij wensen jullie een fijne dag! Hartelijke groetjes, Nanda & Michiel I am Recycled
Stel je vraag
Stel je vraag