Het werd tijd voor iets nieuws!

15 april 2016

Maar wat? En hoe? Zodoende begon het brainstormen…

Samen met grafisch vormgeefster Jenny Poelen is het idee ontstaan om een unieke kruk te gaan ontwerpen die qua uitstraling en ‘feeling’ aansluit binnen het concept van I am Recycled.

Na enig webonderzoek en tripjes op zoek naar inspiratie, stuitte we, op wat wij vinden, een supergaaf oud-industrieel krukje. Dit oude krukje was weliswaar in een vervallen staat, maar hier begon de uitdaging bij ons te kriebelen… een nieuw jasje, een gaaf patroon.. duurzaam materiaal… JA! Maar nu moesten we het nog gaan realiseren.

20160415 Krukjes voor blog 2

In het kader van sociaal verantwoord produceren, waar wij voornamelijk naar streven, zijn wij in contact gekomen met Tactus, een zorgaanbieder in de verslavingszorg. Hier bieden zij o.a. dagbesteding aan in de vorm van hout- en metaal bewerking in hun eigen hout- en metaalwerkplaats. Zij waren, net als ons, erg enthousiast over het idee van de kruk en zij waren in staat om voor ons de frames en zitvlakken te produceren.

Nu was het zaak een uniek en leuk patroon te maken die de kruk een passende uitstraling zou geven i.c.m. het oude industriële ontwerp. Zodoende is Jenny aan de slag gegaan met een aantal zelfontworpen patronen, 15 om precies te zijn! We wilden starten met 3 verschillende patronen. Dus we hebben ieder één patroon uitgekozen die er voor ons persoonlijk gelijk uitsprong. En dat zijn de patronen ‘In Bloom’ , ‘Press Forward’ en ‘Rush Hour’ geworden. Na wat passen en meten en nog wat aanpassingen her en der (het moest natuurlijk perfect zijn) hadden we de perfecte fit!

20160415 Krukjes voor blog 1

Voor het drukken van de patronen zijn we naar drukkerij Nezzo gegaan, een drukkerij in Druten, welke werkt met mensen met een afstand tot de “gewone” arbeidsmarkt. De patronen zijn gedrukt op kwalitatief en duurzaam vinyl (dit is materiaal dat gebruikt wordt voor het inpakken van auto’s). Dit materiaal  is eenvoudig schoon te maken indien hier vuil op terecht gekomen is. 

Na een maand of 3 hadden we in samenwerking met 2 sociale werkplaatsen een duurzaam en sociaal verantwoord nieuw product ontwikkeld, met een zwart massief metalen frame, een mooi sfeervol houten zitvlak van Ecoberk en 3 gave patronen. Dit maakt de kruk extra speciaal en het resultaat mag er wezen vinden we zelf!

In onze shop kun je de krukjes bekijken! Klik hier.

Tot de volgende keer! 

Anne