BAUU

 

6 Februari 2013

Overal heerst het toeval; laat overal jouw hengel uithangen, waar je het minst vermoedt zal een vis zijn (Ovidius).

Afgelopen december stonden we met I am Recycled op de Swanmarket. Daar hebben we bij toeval Charwin Zargari, eigenaar van BAUU, leren kennen. Hij stond naast ons met een kraam met enkel deze gave lampen. En als dat ene product echt alles in zich heeft, val je pas echt op!

Het is zo gaaf om te zien met hoeveel ambacht en elegantie Charwin het befaamde coca-cola flesje heeft verwerkt.  Het flesje is oorspronkelijk ontworpen door Earl R. Dean. Hij kreeg destijds de opdracht om een flesje te ontwerpen die in het donker goed te herkennen is. Dit heeft geleid tot een esthetisch bijzonder mooi conisch gevormd flesje. Het is zonde om deze na gebruik weg te gooien. Ook Charwin Zargari wordt overweldigd door de unieke schoonheid ervan. In zijn lamp weet hij deze schoonheid op elegante wijze te benadrukken. Niet alleen de bijzondere bewerking van het flesje, maar ook de keuze voor de verwerking ervan in een industriële designlamp, is verbluffend goed gekozen. Door het licht oogt het flesje donkerder waardoor zijn prachtige vorm nog beter tot zijn recht komt.  

Naast Charwin, zijn er vele liefhebbers van de aluminium coca-cola flesjes. Er zijn zelfs hele verzamelingen van de vele speciale edities. Wie weet komt er voor deze liefhebbers nog een keer een lamp met een onbewerkt flesje...